Glasögon

Inget att skämmas för

Tänk på att ha minst ett par glasögon i reserv.

Glasögon

Plastglas

Idag görs nästan alla glas i plast. Borta är tiden då glasögon var tunga och klumpiga. Visst kan de fortfarande glida ner på nästippen, men det är ett annat problem. Plastglasen är tunna, lätta och väldigt hållbara. Dessutom så tål de ganska omild behandling.

Progressiva glas

Progressiva glas är tvådelade och anpassade för den som behöver stöd för att se både på nära och långt håll. Du får med andra ord ett par glasögon för alla avstånd. Glaset har styrkor för flera avstånd och en steglös övergång.

Glasögon och solglasögon i ett

Så kallade fotokromatiska glas skiftar mellan att vara ofärgade inomhus och färgade (tänk solglasögon) i solljus. Fördelen är att man inte behöver byta till slipade solglasögon eller solclips.

Optiker

Innan du bestämmer dig för vilka bågar du ska ha är det bra att boka en tid för synundersökning. Det gör du hos en optiker. Hos optikern kan du också få hjälp att hitta bågar som passar. Optiker i Gula Sidorna. Hittar du inga glasögon som passar hos just din optiker kan du köpa bågarna någon annanstans.


Glasögon diksuteras allt oftare på olika modebloggar och i livsstilsmagasin. Nyhetssök ger dig de senaste artiklarna om glasögon.

Glasögonbågar – märken

Allt fler märken gör också glasögon. Stora modehus som Armani har gjort glasögon i flera år, men också mindre märken som svenska WE har de senaste åren lanserat sina egna kollektioner. Här är några av alla märken. Tyvärr är det få som har riktigt bra information om sina bågar. Ofta är det bästa att gå runt hos olika optiker och känna sig fram.


Gucci

Armani

Björn Borg

Dior

J Lindeberg

Tom Ford

Paul Frank

Prada

Ray Ban

Whyred

Noxe – svensk distributör för Tom Ford, Replay, Starck Eyes och många fler.